Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chceme vůbec s islamisty bojovat?

Jsem ohromen tím, co v posledních dnech čtu v českých mediích a v diskuzních fórech. Roky všichni stále hlásají, jak musíme bojovat proti islamismu a terorismu, jak jim nesmíme ustupovat atd. 

Pak je zavražděn šéf íránských teroristických jednotek Quds, které bezpochyby mají na svědomí stovky nevinných životů po celém regionu a najednou ti největší vlastenci a ,,islamobijci“ ho oplakávají a nadávají Američanům, co si to dovolují.

Američané určitě nejsou nějací svatoušci (kdo na světě jo) a jejich invaze do Iráku a svržení Saddámova režimu byla chyba, ale tohle v tomhle za nimi stojím.

V Íránu od roku 1979 vládne teokratický islámský režim, který v zemi tvrdě zavedl právo šária. Jen pár měsíců od nástupu k moci ti fanatici napadli v Teheránu americkou ambasádu a zajeli její pracovníky. Tehdejší americký prezident Carter na to nijak rázně nereagoval, což ho nejspíše stálo vítězství ve volbách s Reaganem. Když si světová velmoc nechá obsadit svoji ambasádu a nic s tím neudělá, tak to běžní Američané nezkousnou.

Už tam tedy leží dlouhotrvající spor USA s íránským režimem. Duchovní v Teheránu chtějí šířit svůj vliv a šiítský islám do celého regionu a nikdy se netajili svým cílem zničit Izrael. Už v 80. letech pomohli v Libanonu k založení teroristické organizace Hizzbaláh, která má jediný cíl - boj proti Židům. Tuhle organizaci Teherán silně financuje a cvičí. Bez jejich podpory by nemohla fungovat. Tito teroristé mají na svědomí útoky na americké cíle na Blízkém východě, zabití místního šéfa CIA či 241 amerických vojáků v Bejrůtu v roce 1983. Plus desítky bombových útoků v Izraeli či Libanonu, únosy letadel, vraždy atd. Tyhle všechny útoky spoluorganizoval i Sulejmáni, který se postupem času stal šéfem jednotek Quds, které mají zaštiťovat všechny tyto teroristické organizace a v zájmu Íránu je šířit do světa. Zapojil se i do války v Bosně proti Srbům. Avšak jeho hlavním cílem zůstává (už podle jména ,,Quds“ což persky znamená Jeruzalémské jednotky) zničení Izraele.

A tento člověk, nejmocnější terorista v regionu, byl tento týden zavražděn americkou armádou, jako reakce na íránský útok na americkou ambasádu v Bagdádu na konci prosince. USA už nejsou v době Cartera a nenechají si jen tak útočit na své velvyslanectví.  

A já bych čekal, že to všichni podpoří a že se ze smrti tohoto vraha, který desetiletí prováděl teroristické a vojenské útoky, budeme radovat. Ale ono ne, vyrojily se zprávy, že to eskaluje situaci, že teď přijde odplata, že riskujeme válku a že se do toho nemají Američané míchat.

A já se tedy ptám. Chceme opravdu bojovat s islamisty nebo nechceme a pomalu jim budeme ustupovat? To, že různé vojenské jednotky financované a řízené Íránem vraždí Američany a Židy v regionu, máme nechat bez reakce? To, že Írán napadne americkou ambasádu, máme nechat bez reakce? Ať si klidně Sulejmání schází s jinými teroristy a plánuje další útoky…

Samozřejmě, jeho smrt eskaluje situaci a hrozí válka, ale řešení není těmto teroristům ustupovat a nechat si všechno líbit. Oni musí vědět, že nikdy a nikde nejsou v bezpečí a že když si něco zkusí, tak za to pořádně zaplatí, jako teď. Je sice hezké, že se tady v ČR chvástáme, jak budeme bojovat proti radikálnímu islámu, ale asi to jsou jen kecy.

Proto, i když vím, že Amerika v tom má jistě své vlastní zájmy, jim děkuji za smrt teroristy Sulejmáního, protože přes celosvětovou kritiku a nadávky, bojují i za nás.  

Autor: Jan Broul | neděle 5.1.2020 10:37 | karma článku: 37,92 | přečteno: 1921x
  • Další články autora

Jan Broul

Kdyby Rusko na Ukrajině před rokem vyhrálo...

V dějinách lidstva se najdou momenty, které kdyby se staly jen trochu jinak, tak to doslova změní vývoj světa. Co by stalo, kdyby Rusko na Ukrajině před rokem uspělo?

20.2.2023 v 8:20 | Karma: 27,07 | Přečteno: 829x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Dvě dekády od 11. září - Americké fiasko

Teroristické útoky 11. září 2001 změnily svět a hlavně Ameriku. Podle mého názoru současníci ještě zcela nedocenili důležitost této události, od které dnes uběhlo 20 let. Co se skutečně změnilo?

11.9.2021 v 8:47 | Karma: 19,55 | Přečteno: 689x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Svět po pandemii - 1. díl

Korona, korona, korona. Poslední dobou neslyšíme nic jiného. Logicky je to všude téma číslo jedna. Jaké to však bude mít dlouhodobé následky?

4.4.2020 v 8:24 | Karma: 10,88 | Přečteno: 372x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Borisův triumf v Británii

V Británii se odehrály asi nejdůležitější volby od konce 2. světové války, které zásadně určily budoucnost země a ve kterých jasně zvítězili Johnsonovi Konzervativci. Jak se to ale vlastně stalo? Proč Konzervativci vyhráli (pro ně

16.12.2019 v 8:10 | Karma: 22,16 | Přečteno: 587x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Proč podporuji Trikolóru?

Dnes 28. září 2019 se koná Ustavující sněm hnutí Trikolóra a já se zde pokusím shrnout, proč jsem se rozhodl tento nový politický subjekt podpořit.

28.9.2019 v 8:40 | Karma: 18,26 | Přečteno: 277x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Honza Broul, student Univerzity Karlovy, průvodce na hradě a zámku Frýdlant. Zajímám se o společenské dění a historii. Mezi další mé záliby patří sport, zejména basketbal.

Jsem pro svobodu, demokracii a konzervativní hodnoty, přesně v tomto pořadí. 

Seznam rubrik