Diskuse

Kritika Evropské unie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Kapři si rybník nevypustí.

0 0
možnosti
MV

M96i58l38a19n 55V42i24k

4. 1. 2016 16:57

Kdysi nám diktovala RVHP, teď úředníci z Bruselu, Žádný velký rozdíl. Vymýšlet kraviny Brusel dokáže, ale např. trochu sjednotit dopravní značky a předpisy je zřejmě už nad jeho síly.

1 0
možnosti
VV

Ano, urednici z Bruselu diktuji Skode Mlada Boleslav jaka auta smi vyrabet.

A narizuji export nakladaku a trolejbusu do sovetskeho svazu.

Tu RVHP jste zazil jeste v plenkach, nebo uz na nocnicku?

0 0
možnosti
MT

"...a lidé zjišťují, že jejich vláda už prakticky nemá žádnou moc..."

Ale to bylo jasne od zacatku, kus pred referendem. Jenze zaslepenci to nevideli nebo nechteli videt. Co jste si odhlasovali, to mate. 8-o R^

0 0
možnosti
JZ

Ještě bych dodal, že ona snaha násilně z Evropy vytvořit druhé USA je špatná, i kdyby úmysly politiků byly zcela čisté a nezištné. Evropa na tohle zatím prostě připravena není a ještě nějakou dobu nebude.

4 0
možnosti
OP

Připadá mi to spíše jako domácí slohová práce do občanské výchovy, byť s trochou selského rozumu. Jako většina blogů - kritika všeho , lepší návrh žádný. Prostě dnešní mladí.

1 2
možnosti
IM

I32v71a37n 21M11i85n96á26ř

4. 1. 2016 14:15

Na tuto neustále se zvyšující mocenskou touhu Bruselu, upozorňoval již dávno prezident Klaus! Zcela neprávem však byl označován za euroskeptika. Centralizaci nejen politickou, ale i hospodářskou prosazovaly zejména totalitní režimy! Autor má zcela oprávněné obavy z destrukce demokracie - tímto autoritářským a vůdčím molochem evropské unie !!!

4 0
možnosti
JS

J29a54n 44S26o19u43č32e17k

4. 1. 2016 13:36

Ano, naprostý souhlas. Nemám, co bych dodalR^. Bruselská administrativa je v současné době nepochybně škůdcem Evropské unie. A pokud to se nezmění, EU se rozpadne.

6 0
možnosti
MT

V podstate je v prubehu rozpadu, EU arogantni a extremisticky postoj k uprchlikum to jen urychlil.

0 0
možnosti
VV

Tak ja jsem s fungovani Evropske Unie az na male vyjimky celkem spokojen.

Ale kdyz myslite ze nefunguje tak, jak by mela, tak hlavne napiste, jak by podle vas mela fungovat.

1 2
možnosti
JS

J26a91n 15S35o55u28č87e83k

4. 1. 2016 13:41

Dovoluji si odpovědět za autora. Souhlasím s názorem P. Robejška, že EU by měla fungovat jen jako zóna volného obchodu. Nic jiného se neosvědčilo a nic jiného zatím EU nezvládla. Překotné přijímání nových států bylo pouze na škodu a bude trvat mnoho desetiletí, než se starými státy alespoň trochu srovnají krok. A navíc, EU v poslední době začíná být spíše Německo, to rozhoduje o dění v EU a malé státy jsou odsouzeny do rolí poslušných a mlčících statistů. Takže, mnohem méně pravomocí Bruselu a více samostatného rozhodování jednotlivých států. Za 50 let se uvidí, jak dál.

6 1
možnosti

Mladíku, pěkný článek,

ale s vaší velkou pravicovou orientací by jste měl spíše prosazovat zastupitelskou demokracii s rozhodováním elit a to národní i bruselské úrovni. Jako demokrat, píšete o potřebném vlivu lidí na rozhodování, což je spíše levicové téma a tak vám doporučuji, trochu zneutralizovat své osobní zařazení.

Jinak za ten článek Karma.

0 1
možnosti
JZ

Tak buďto nechápu pojmy "pravice" a "levice" já a nebo vy. Jdu googlit, abych to zjistil;-)

0 0
možnosti
VM

S článkem se dá v jádru souhlasit. Až na ten konec. zamyslete se nad tím, co jste napsal. Vy chcete reformovat nereformovatelné. Vedení v Bruselu je v patologickém stavu, takový "bumbrdlíček" si svou moc a svá korýtka omezit nedá, naopak, bude usilovat o více peněz, o větší moc. Výsledky vidíme každý den. S českým rumem a pomazánkovým máslem si Brusel poradil raz dva. Základní ochranu a vyřešení imigrační krize není schopen ani za rok. Ten orgán je zbytečný a nefunkční, jak sám píšete, ekonomice, tedy volnému trhu spíše škodí. Jediným řešením je amputace. Nebráním se novému uskupení, ale na jiných principech. Proto fandím Polsku, proto v případě, kdyby došlo na hlasování o setrvání v EU budu proti.

13 0
možnosti