Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Logické mi připadá vysvětlení, které mi přišlo mailem. Za masovým přílivem stojí naháněči placení USA. Spojené státy vždy těžily z válek, které oslabily ostatní svět. Sedmdesát let už v Evropě nejsou a ta společně s Ruskem začala ohrožovat americkou nadvládu nad světem. Když to nejde válkou, řekli či američtí mocipáni, srazíme Evropu jinak. S bankou Lehmanns zaranžovali obří podvod, který v roce 2008 odstartoval hospodářskou krizi. Když to nestačilo rozvrátily Spojené státy většinu zemí na severu Afriky a Arabského světa. Pak už nebyl problém přesvědčit uprchlíky k cestě na sever. Aby s nimi stejnou hru hráli i evropští státníci, nasadili na ně štěnice a odposlechy je vydírají a nutí dělat to, co USA chce.

0 4
možnosti

Jsou zde i jiné indicie. Základ zde možná tvoří krize na Ukrajině kde si Putin mohl "oťukat" , chování y myšlení Merkelové a EU.

Jelikož Ukrajina skončila fiaskem a patovou situací, tak Putin musel hledat jiné řešení. Zde mu do karet hrála narůstající krize na Blízkém východě jež následně začala i ohrožovat jeho zájmy i základy zde.

Tím je Sýrie a Asadův režim jež poskytuje Moskvě námořní základnu-ny a strategický přístup k Středozemnímu moři.

Zde je i za dobře s Íránem. Írán má blízkou k Sýrii, neboť jsou zde šítové a tak se vlastně zdejší region geopoliticky dělí na šííty a sunnity zde je zase Saudská Arábie.

Putin zde musel řešit toto ohrožení a je pravděpodobné že zde vznikla kalkulace jak se "pomstít" EU a Merkelové, respektive využít její matronské slabiny a vlastně si uvolnit ruce v Ukrajině, tím že nějak oslabí vliv Evropy a Evropu.

Přímý vstup Ruska v pozdním stádiu občanské války v Sýrii a hrozící pád Asada, mohl vést k realizaci exodu a tak zahltit Evropu a získat prostor a následně dořešit Ukrajinu.

Merkelovou měl dobře přečtenou a vlastně feminizovanou EU, kde ženské logika je jiná než mužská, tak "počítal" s tím že nebude schopná rázného řešení a věci jen umetat ... .

Pochopil i stav USA a jeho demokratickou politiku, tedy že zde nejsou jestřáby u moci a tudíž ze strany USA větší konflikt nehrozí a vlastně tomu odpovídá i přístup k Blízkovývhodní krizi kde nedochází k nasazení pozemního vojska ... .

1 0
možnosti

Jeden pohled na vyhrocování situace v Evropě.

Je zde taky jiný fenomén, ten kdo sleduje exodus od počátku tak spatří určitou stopu - indicii a to problém je tam kde je žena politička, tu starostka, tu ministryně, premiérka.... . Naposledky v Kolíně kde je starostkou žena.

V žádném případě nejsem proti ženám. Zatím je dlohodobý proces od roku 1916, kdy ženy postupně dostávaly místo ve společnosti a od 50 let se společnost výrazně feminizovala. To není nic špatného naopak je to dobré.

Má to ale stinnou stránku a tím je jiná logika žen než mužů, májí rádi určitý stereotyp, pořádek, jsou ochranářské, pečující, ale taky uvažují někdy pořád dokola ... .

Dříve zde hrozila zkostnatělá politika od staříků poltiků, dnes zase matronská politika od žen. Kde odvráceným příkladem je Merkelová.

Má to negativní vliv do správy společnosti kde se drží určitá "ženská" politika, která ale nemůže reagovat na excesy ten jako byl v Kolíně.

Je dost možné že místní policejni velitel se obával zakročit a nechal tomu určitý odstup, patrné je to i jinde a doslova dochází k "zamrznutí" společnosti, jež si více nechá líbit aby vhověla určité politice a navenek to vypadá jako že s tím souhlasí.

Další dopad feminizace má na společnost, která je hodně ochranářská a pečující, tak že se snaží mladým umetat cestičku životem a ty pak postrádají určité životní zkušenosti a jsou náchylní na určité myšlení a chování jež my považujeme za "sluníčkové"

Zkrátka dnes se ukazují důsledky vývoje který trval přes sto let a je potřeba pochopit rozdílnost mužské a ženské logiky a pokusit se je skloubit a nebo nenechávat se tak vyhraňovat.

Současná krize je dost možná vyvolána tím to aspektem a proto je těžké zde nalézt řešení neboť ... .

1 0
možnosti

Merkelová, komisařka Federica Mogherini,vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku,Kristalina Georgieva, rozpočtové a lidské zdroje, Cecilia Malmström, mezinárodní obchod, Marianne Thyssen,Zaměstnanost, sociální věci a sociální začlenění, Margrethe Vestager, hospodářské soutěže ... , starostka Kolína nad Rýnem Henriette Rekerová, ministryně obrany Německa Ursula von der Leyenová, spolkový ministr vnitra Rakouska Mag. Johanna Mikl-Leitner

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Honza Broul, student Univerzity Karlovy, průvodce na hradě a zámku Frýdlant. Zajímám se o společenské dění a historii. Mezi další mé záliby patří sport, zejména basketbal.

Jsem pro svobodu, demokracii a konzervativní hodnoty, přesně v tomto pořadí. 

Seznam rubrik