Diskuse

Brexit: Historický okamžik - Co bude dál?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobře napsáno. Rozumné uvažování a optimismus. Věřím Britům a vidím to stejně jako Vy. Doufám, že názory jako má např. pan Halík v dnešním DVTV nejenže nebude sdílet většina lidí, ale budou naopak poslány na smětiště dějin.

1 0
možnosti

Neznám mladého brita, který by měl z tohoto radost. Opravdu ne. Všichni mladí jsou naštvaní na sociálně slabé, nevzdělané a starší generaci, která se má sice dobře, ale znáte to - i u nás se najdou lidé, kteří říkají, že za komoušů bylo lépe. Bohužel je to jen začátek. Dále bude následovat odchod Skotska - kde to bude další rána pro Británii, a nakonec přijde odchod Severního Irska - a tam se musíme modlit, aby to dopadlo dobře. Celé se to bude hroutit a následovat bude i Wales. A Anglie? Ta bude nakonec ráda za vstup zpátky do EU.. Evropa může do budoucna fungovat jedině jako celek. Každej náznak jen sebemenšího štěpení bude znamenat úpadek. Řím se také nerozpadl hned, ale postupně se odpojovalo. A jak to nakonec dopadlo? O 600 let později byla nová architektura v Římě na takové úrovni, že na tom tak špatně nebyli ani největší barbaři dlouhou dobu před tím, než se kdy Řím vůbec objevil. Evropa může být silná jedině jako celek, a pokud to tak nebudeme chtít, tak tu přijdou ti z východu a bude se i na tu naší současnou situaci vzpomínat jako na dobu za první republiky.

2 0
možnosti

A ještě jedna věc. Říkám to jako člověk, který za současnou krizi na Ukrajině nevinní Rusko (jak by se to rádo někomu hodilo), ale Ukrajinu samotnou, protože za svoji situaci si může právě ze všeho nejvíce sama a svého neuváženého Majdanu. Dokud tam nezačali blbnout, tak to vypadalo, že by se i s tím Ruskem dalo nějak domluvit na nějaké užší formě spolupráce. A o to v tomhle světě de nejvíce. Nesnažit se hledat věci, které nás rozdělují, ale které nás spojují. A to jste asi vy vůbec nepochopil.

0 0
možnosti

nějak jsem nepochopil smysl tohoto článku. Z čeho že to pramení vaše radost nad Brexitem? Vysvobozerní Británie z otroctví EU nebo něco takového? Které problémy Británie budou vyřešeny odchodem z EU? EU je společenství států které sdílí v rámci světa naprosto unikátní hodnoty. Hodnoty o které svět nepochybně dříve nebo později přijde. Toto společenství je dnes v nedobré kondici a výhody našeho světa se mohou rozplynout ještě dřív než si umíme představit. Británie byla jedním z mála členů tohoto společenství, kteří měli sílu a schopnosti ho změnit k lepšímu. Odchodem tato možnost padá. Vaše radost mi připadá poslední pocity sběračů kovů při rozebírání konstrukce haly před tím, než se na ně ta hala zřítila.

3 0
možnosti

J23a30n 12B97u85r86d27a

27. 6. 2016 10:13

Nikdo odnikud nevystoupil. A s tím, co teď Leave předvádí, je otázkou, zdali k tomu vůbec dojde. Cameron jako gentleman odstoupil zejména proto, že tím Leave vyšplouchl rybník, neboť tito budou muset dovést zemi k odchodu; a ne to nechat na Cameronovi a mýt si ruce kecy o demokracii, jak doufali.

8 0
možnosti

To by museli být schopni a mít odvahu zemi vést v této situaci.

0 0
možnosti