Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přednáška na gymnáziu v Holicích.

Studenti gymnázia v Holicích mě pozvali na den osobností, abych jim přednášel o anarchokapitalismu, svobodě (i Svobodě) učení, vzdělávání a státu; rád jsem přijal a přijel, ačkoliv termín kolidoval s pozváním na stejnou akci jiného gymnázia.

Na přednášku dorazili nejen studenti a učitelé, ale k mému překvapení i někteří rodiče; nakonec se rozproudila zajímavá debata, s jejímž výsledkem jsem určitě spokojen, ale to už posuďte sami.

Jedná se bohužel jen o audiozáznam nahrávaný do telefonu, obraz není a ani kvalita zvuku neumožňuje zrovna nejluxusnější poslech, za což se omlouvám; považuji jej však za poslouchatelný.

– Urza (http://www.urza.cz)

Po mé přednášce byla svolaná mimořádná pedagogická rada, učitelé pročítali mé texty a tvořili protistrategii.

Přednáška byla nahrána na mobil, takže si jí můžete při větší pozornosti i poslechnout.

https://www.youtube.com/watch?v=UbNVSbPJnmg

3 0
možnosti

Všechno to má prapůvod ve zrůdné levičácké myšlence, že líný, neschopný, hloupý lempl má nárok na stejnou životní úroveň jako tvrdě pracující, úspěšný, chytrý člověk.Na tohle bohužel hodně lidí slyší.A levicoví pokrytci to ještě halí do vznešeného roucha humanity, solidarity a lidských práv.

12 1
možnosti
BD

Autor netuší co to je komunismus a plete si to s normálním lidským objektivním vývojem ve společnosti.A tento vývoj je jasný

a nezvratný.

0 0
možnosti
Foto

Současný režim musí být stále připraven dokazovat, že je výhodnější alternativou. Pokud to nedokáže, je komunismus vždy připraven převzít jeho roli, to je logické.

4 4
možnosti
Foto

Lidé, pokud jsou správně indoktrinovaní, mají za to, že demokracie je ten nejsprávnější způsob jak řídit a organizovat složitou společnost. Jenže jakýkoliv stát s jakoukoliv úrovní demokracie vždy sklouzne k nějaké formě totality. V současné době zažíváme vítězství Fabiánského socialismu.

1 0
možnosti
AR

Kdyby tomu s tím nástupem komunismu bylo tak, jak píšete, pak by to muselo být patrno na výsledcích parlamentních voleb v zemích Evropy. Letošní rok právě ukazuje propad levicových a nacionalistických stran. A dnešní Řecko ochutnává plody za delší období vlády socialistů, kdy s podporou komunistů nezměrně zadlužovali stát.

1 1
možnosti
LH

Pane autore,zkuste pochopit tento citát ...."Pádem komunismu se obnovily příčiny proč vznikl."

Zkuste pochopit, proč tolik lidí volilo po válce komunisty.

Ne nadarmo nás ve škole učili...Kapitalismus je vykořisťování člověka člověkem...Denně jsem se o tom v této společnosti přesvědčoval.

4 5
možnosti
Foto

Máte pravdu, v kapitalismu byl člověk vykořisťován člověkem, kdežto v socialismu tomu bylo naopak. :-/;-D

9 0
možnosti
Foto

Hovořil bych spíše o vzestupu nacionálně sociálního konzervatismu.

0 2
možnosti
MT

Zapomel jste se zminit o radikalnim neomarxistickem Nejvyššim politbyru ÚV Evropske júnyje.

2 0
možnosti
MR

Zlo nikdy nechcipne cele, asi proto ze ti hodni lide se vzdy zdrahaji ho dobit kdyz uz lezi na lopatkach, tak se to bude zase mlatit

14 1
možnosti
PK

A co když je to tak, že se zlo pokaždé dokáže zrodit, i kdyby bylo v jednu dobu zcela zničeno. Stačí chvilička nepozornosti, stačí aby se ti dobří lidé na vteřinku podívali někam jinam a kde se vzlo, tu se vzalo, nové zlo je na světě. A což teprve, když si lidé nechají zavázat oči a ucpat uši, aby neviděli, neslyšeli.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS