Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas, že socialismus a kapitalismus jsou ve vzájemném antagonistickém rozporu.

Václav Klaus nás měl převést do kapitalismu. Proč tedy stojíme na zásadách socialistického inženýrství a nepřejeme svobodným, přirozeným vztahům?!? Proč všechny strany se v podstatě takto chovají levicově, včetně ODS a TOP 09? Proč mne přesvědčoval Tomáš Julínek, že pravicová politika u nás ve zdravotnictví není vůbec možná?

Náš stát potřebuje jako sůl konzervativní pravicovou politiku se sociálním aspektem!

:-)

0 0
možnosti

Proti se postavil nejen F. Kriegel, ale proti smlouvě o pobytu okupačních vojsk v parlamentu hlasovali kromě něho ještě Božena Fuková, Gertruda Sekaninová Čakrtová a František Vodsloň.

0 0
možnosti

P96e24t31r 77M19á34j

21. 8. 2018 17:22

Souhlas až na poslední větu, kterou např. Čína docela spolehlivě vyvrací...R^

0 1
možnosti

Třetí cesta znamenala vybrat si z obou systémů to, co je v každém z nich lepší než v tom druhém. Číňané prakticky dokázali, že je možná čtvrtá cesta: vybrat si z obou systémů ty horší stránky.

1 0
možnosti
Foto

Reformní komunisté si představovali demokracii jinak než jako pluralitní systém se svobodnou soutěží politických stran. To považovali za „buržoazní přežitek“. Vrcholem demokratických představ i u těch nejradikálnějších reformistů byla řízená soutěž maximálně dvou levicových stran, z nichž jedna – socialistická – by hájila status quo socialistické společnosti a ta druhá – komunistická – by hledala cestu do světlé budoucnosti.

3 1
možnosti

Nemůžete oddělovat posrpnovou rezignaci a normalizaci od sovětského vpádu 21. srpna 1968. Mezi nimi je naprosto jasná příčinná souvislost.

6 0
možnosti
Foto

Jaké konkrétní reformy Dubček a spol spustili. Já o žádné nevím.

3 1
možnosti

Už je to let, ale jak si to pamatuji, tak cenzura úplně zrušena nebyla. I Dubček se toho lekl.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS