Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Nezapomeňte na tu nejpočetnější skupinu občanů o které nám toho média příliš neřeknou.

V EU jsme zavedli neformální bezvízový styk s některými zeměmi Severní Afriky a Blízkého a Středního Východu, protože EU nechrání své hranice - jak je její základní povinností - a není tedy suverénem na svém území. Výsledkem jsou statisíce lidí, kteří se po území EU pohybují a tento problém EU očividně nezvládá.

To vzbuzuje u určitého množství občanů extrémní nálady (od xenofilie, tj. přestěhujeme do Evropy celou Afriku i Východ, po xenofobii, "Všichni ven!").

Ale u naprosté většiny občanů - to je ta skupina třetí o které se ale moc nemluví a nepíše, protože zajímavější jsou vždy ty první dvě extrémistické skupiny - to vyvolává obavy a stres - zcela pochopitelně. Pokud ti nejmocnější z politiků dokáží jen vnutit část uprchlíků svým sousedům a nebo vynadat těm, zemím, které hodlají chránit své hranice samostatně - nijak to obavy a stres většiny obyvatel nezmenšuje.

Chtěli by od politiků slyšet kolik imigrantů hodláme přijmout, na jak dlouho a za jakých podmínek.

Chceme je přijmout natrvalo? Jakými programy lze sociálně integrovat ty, které musíme napřed naučit česky? A proč jsme ty programy napřed nepoužili u těch, které česky učit nemusíme?

Je třeba je ubytovat, nakrmit, dát jim kapesné. Jak to zorganizovat, kolik to bude stát a jak to zaplatit.

Nebo obecněji - jaké je humánní a přitom realistické řešení vzniklé situace, které neposune zadluženou Evropu blíž ke katastrofě?

Jenže politici mlčí nebo říkají banality - viz posilvestrovské prohlášení paní kancléřky že teď už se prohřešky proti zákonu budou trestat. Jako kdyby to do té doby bylo zakázané...

2 0
možnosti
JT

A vite, ze to neni tak spatny napad prestehovat do Evropy celou Afriku ? A Evropany do Afriky. Je tam priznivejsi klima, vic nerostneho bohatstvi, je vetsi. Pri trose prace a umu by z toho kontinentu mohl byt raj na zemi.

2 0
možnosti
JN

Ještě pár let a budete rozumnej. :-)

2 0
možnosti

Násilné střety?

Vypálený squat?

Radikalizace?

-

A viděl jste něco z toho na vlastní oči, nebo žerete televizní kecy?

V sobotu násilný střet připomínalo akorát jedno pokřikování. Jenže to vypadá, že za tímto "střetem", který neměl za následek snad ani jedinou modřinu, je spíše ruka ministerstva vnitra, nežli nějakých extremistů.

Vypálený squat? Kdosi tam mimo pár menších kamenů hodil nějakou rachejtli od Silvestra, ohořel jeden závěs.

Radikalizují se akorát tak média, která se snaží najít konflikt, konfrontaci, extrémismus ... a on je pořád klid. :-P

11 0
možnosti
JT

Tak media se musi radikalizovat. Jinak by na ne nikdo nekoukal. Lidi taky spis kupuji Blesk nez neco seriozniho. Ono vi, ze to neni pravda, ale je to zazivnejsi.

2 0
možnosti
JT

Mladej a naivni. snad z toho vyroste.

9 0
možnosti
MF
Foto

Pěkný článek s kterým souhlasím.

0 2
možnosti
Foto

Nejednotnost je i mezi premiérem a prezidentem.

0 0
možnosti
MD

Vyraz radikalizace je jako z CT ci CR. Lide si jen vice vsimaji svetoveho deni, hodnoti ho a zaujimaji stanoviska. Jedna se o jejich budoucnost, takze se nelze nicemu divit. Nakonec po aktivni obcanske spolecnosti volal i VH, kterym se leckdo rad zastituje.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Honza Broul, student Univerzity Karlovy, průvodce na hradě a zámku Frýdlant. Zajímám se o společenské dění a historii. Mezi další mé záliby patří sport, zejména basketbal.

Jsem pro svobodu, demokracii a konzervativní hodnoty, přesně v tomto pořadí. 

Seznam rubrik